Уряд Мальти вилучив партію контрафактної лівійської валюти на суму 1,1 мільярда доларів, яку виготовило російське підприємство.

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

Відтак, як відзначається, фальшиві лівійські динари були надруковані "Держзнаком" - російським підприємством, яке безпосередньо належить уряду і займається, зокрема, виробництвом банкнот, монет і паспортів. За версією США, заявником виступила якась нелегітимна організація, а не Центральний банк Лівії.

Гроші
Гроші

"Центральний банк Лівії зі штаб-квартирою в Тріполі є єдиним законним центральним банком Лівії. Сполучені Штати як і раніше повні рішучості співпрацювати з Організацією Об'єднаних Націй та міжнародними партнерами з метою припинення діяльності, яка підриває суверенітет і стабільність Лівії. Цей інцидент ще раз наголошує на необхідності припинення Росією своїх поганих і дестабілізуючих дій в Лівії", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шоколадка за 10 тисяч доларів: в АТБ стався курйозний випадок, дивитись всім.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк в лютому випустить нові гроші: що робити з банкнотами попередніх років

Також Знай.ua писав, що На фальшивих купюрах не відчутні знаки для сліпих – банківський касир.