Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на численну критику з боку українців щодо роботи МОЗ та нагадав про псевдореформу медичної галузі в державі.

Відповідний відеоролик оприлюднили на офіційній Facebook-сторінці МОЗ.

"Останнім часом МОЗ згадують у негативному тоні, звинувачують у всіх можливих і неможливих злочинах. Здійснюють медійні атаки і політичний тиск. Тому я вважаю за необхідне прояснити ситуацію. На посту міністра вже два місяці і можу стверджувати – системи охорони здоров'я в Україні немає. Це окремі осколки радянського минулого, шматочки абстрактних нездійснених проектів майбутнього, відсутність нормальної нормативної та ресурсної бази, а система повністю знищена", – сказав Степанов.

Максим Степанов, фото YouTube
Максим Степанов, фото YouTube

За його словами, наразі інформаційне поле поділено на дві категорії людей: перші – учасники "псевдореформи", які мали абсолютну владу і за 4 роки нічого не зробили; інші – лікарі і медичні працівники, які опинилися перед загрозою звільнення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зараз ці реформатори стали критиками чого завгодно, лише б піднімати галас, щоб відволікати українців від провалів своєї діяльності. Все, що вони отримали – це загроза звільнення десятків тисяч медиків і закриття сотень лікарень, дефіцит ліків та медобладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їх напрацювань... Як доручив президент, ми виправимо помилки, допущені п'ять років тому при плануванні медичної реформи...", – наголосив міністр.

Звернення міністра охорони здоров’я Максима Степанова у зв’язку з медійним та політичним тиском на МОЗ

‼️Звернення міністра охорони здоров’я Максим Степанов у зв’язку з медійним та політичним тиском на МОЗ: “Ми виправимо помилки, допущені п'ять років тому при плануванні медичної реформи” Очільник МОЗ Максим Степанов у новому відеозверненні зазначив, що так звані псевдореформатори здіймають політичний галас, щоб відволікти українців від провалу своєї діяльності. Міністр також запевнив, що його завдання на посту – зробити так, щоб українці отримали якісну, доступну медицину. За його словами, сьогодні інформаційне поле поділене на два табори. Один табір – адепти так званої “псевдореформи”, котрі мали абсолютну владу і майже чотири роки експериментували з українською медициною. З іншого боку – вітчизняні лікарі, медичні працівники всіх рівнів, які опинилися під загрозою звільнення. “Зараз ці так звані реформатори стали критиками будь-чого, аби тільки здіймати публічний галас, щоб відволікти українців від провалів своєї діяльності. Все, що вони здобули, – це загроза звільнення десятків тисяч медиків та закриття сотень лікарень, дефіцит ліків, медичного обладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їхніх напрацювань”, - зазначив Максим Степанов. МОЗ має спільне бачення вирішення проблем охорони здоров'я з президентом і прем'єр-міністром. Зараз міністерство разом з медиками, фахівцями, міжнародними організаціями працює над виправленням помилок, допущених 5 років тому ще при плануванні медреформи. Детальніше у відео.

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Maandag 1 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чому українцям не можна розраховувати на антитіла.

Як повідомляв Знай. ua, чи передається коронавірус через продукти.

Також Знай. ua писав про Трамп розірвав зв'язки США з ВООЗ і звинуватив у причетності до появи коронавірусу.