Пенсійний вік в Україні знову підвищать з 2021 року. Це зроблять у відповідності до зобов'язань перед МВФ, які взяла країна, щоб отримати 5 млрд доларів.

Згідно з проектом меморандуму Кабміну уряд зобов'язується продовжувати пенсійну реформу, яка була розпочата в 2017 році.

Так, в Україні, згідно з меморандумом, "стимулами для більш тривалої роботи" стане підвищення пенсійного віку. З початку 2021 року пенсійний вік підвищать до 60 років.

Українська влада обіцяє не запроваджувати нові спеціальні пенсії або пільги, не вносити в законодавство змін, які приведуть до зниження фактичного пенсійного віку.

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

В документі також згадуються накопичувальні пенсії, розробки системи яких влада збирається співпрацювати із зовнішніми партнерами. Відомо, що в даний час готується відразу два законопроекти - про накопичувальної пенсії для всіх і тільки за пільговим категоріям пенсіонерів.

Раніше повідомлялося, що в Україні требования до стажу щорічно зростати аж до 2028-го і з часом тільки половина українців зможуть їх виконати. Тобто майже кожен другий буде виходити на пенсію в 63 або 65 років, а не 60.

А поки що українці, які не виконали вимоги щодо стажу, можуть до 31 грудня 2020 року оформити матеріальну допомогу. Про це повідомляє юридичний портал України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ляшко захистив пенсіонерів і налетів на Шмигаля в прямому ефірі.

Як повідомляв Знай. ua, українці з браком стажу для пенсій отримають право на матеріальну допомогу.

Також Знай. ua писав, як змінилося життя українських пенсіонерів.