Відомий український педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram відповів на питання користувачки про те, коли потрібно припиняти самолікування і звертатися до лікаря, особливо в умовах пандемії коронавірусу.

"Завжди намагаюся слідувати вашим рекомендаціям і не бігаю зайвий раз по лікарях, зазвичай обходячись розумним самолікуванням. Але в ситуації з коронавірусом якось боязко – дуже вже швидко все змінюється. Як зрозуміти, де та тонка грань між "лікуйтеся вдома" і "занадто пізно звернулися до лікаря"?", - звернулася жінка до лікаря.

На це Комаровський відповів, що в таких випадках є у всьому світі сформульовані дуже зрозумілі, прості і конкретні правила. "Це чи не найголовніше питання у медицині, особливо в амбулаторній. І саме тому у всьому світі сформульовані дуже зрозумілі, прості і конкретні показання до того, коли треба негайно припиняти самолікування та звертатися до лікаря. Стосовно коронавірусу такими показаннями вважаються наступні: температура вище 39 градусів, яка не знижується після застосування жарознижуючих засобів, відчуття нестачі повітря, загальмований свідомість, поєднання слабості, високої температури і діареї", - написав педіатр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому голосував за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.