Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов у Всесвітній день велосипеда відкрив в Ашхабаді монумент цього виду транспорту, передають місцеві ЗМІ.

Дата відзначається щорічно в згідно з резолюцією Генасамблеї ООН, прийнятої на 72-й сесії в 2018 році за ініціативою Туркменістану.

"Незвичайний монумент являє собою цілу композицію, в центрі якої земна куля з контурним зображенням туркменської території і написом "Туркменістан – серце Великого Шовкового шляху". Навколо земної кулі їдуть кілька велосипедистів золотого кольору в натуральну величину. Біля підніжжя монумента зображені каравани верблюдів і коні", - йдеться в повідомленні.

Фото: tdh.gov.tm.
Фото: tdh.gov.tm.

Бердимухамедов наголосив, що велосипедний спорт, будучи екологічним і цікавим видом, відіграє велику роль у зміцненні здоров'я населення держави, у відповідності з цим в країні збільшується кількість людей, що займаються велоспортом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Відкриваючи сьогодні цей красивий монумент велосипеду, який прикрасить прекрасний образ нашої столиці, ми увічнюємо пам'ять про цю подію – заснування Всесвітнього дня велосипеда", - заявив він.

Потім глава Туркменістану відкрив масовий велопробіг, у якому також взяв участь. Колона проїхала 12 км по вулицях міста.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Туркменістані перемогли Covid-19, застосувавши крайній метод.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент закликав усіх нюхати "легендарні" рослини, щоб врятуватися від коронавірусу.

Також портал Знай.uа писав, що президент дивом зцілив зараженого коронавірусом коня.