Солідарна та накопичувальна пенсії в Україні – коли і хто отримає відразу дві виплати

В Україні майже сотня тисяч пенсіонерів, які отримують відразу дві пенсії, проте в майбутньому це стосуватиметься всіх. В рамках пенсійної реформи Україна поступово переходить від солідарної пенсії до системи добровільних внесків, де кожен українець сам відповідає за свою майбутню пенсію. Система накопичувальної пенсії – це перехідний етап. Зараз накопичувальну пенсію отримують тільки ті, які платили в недержавні пенсійні фонди. Такі фонди існують декілька років.

пенсіонер, фото Pxhere
пенсіонер, фото Pxhere

Уряд Зеленського створить робочі місця з жебрацькою зарплатою

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував нову програму по боротьбі з безробіттям, у рамках якої буде створено півмільйона робочих місць. Він сказав, що зарплата на цих робочих місцях буде становити 6-8 тисяч гривень. Ці робочі місця повинні були бути створені ще в травні, але прем'єр заявив, що розраховувати на них можна буде через два тижні — тобто, у другій половині червня.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Безробіття, фото з вільних джерел
Безробіття, фото з вільних джерел

Активістка ФОП люто звернулася до депутатів

Влада все більше "наїжджає" на ФОПів, доводячи їх до зубожіння і весь час приймаючи все нові і нові закони, які не дають можливості розвиватись малому бізнесу. Про це заявила активістка руху SAVЕ ФОП Юлія Глушко в ефірі програми "Право на владу".

Вона з обуренням запитала представників влади, чому ФОпів так не поважають, адже вони наповнюють бюджет - лише за 2019 рік ФОПи сплатили податків 39 мільярдів гривень. Активістка руху SAVЕ ФОП зазначила, що ФОПам для того, щоб вони вижили, потрібно небагато - невеликі зміни в Податковому Кодексі.

Занедбана могила космонавта Каденюка розлютила українців

Український автогонщик і волонтер Олексій Мочанов звернув увагу на стан могили першого і єдиного, космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. Стан місця поховання дійсно сумний: на необробленій та неогородженій ділянці стоїть тільки дерев'яний хрест. Відповідну публікацію Мочанов розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Леонід Каденюк, фото з соцмереж
Леонід Каденюк, фото з соцмереж

Смерч пронісся над Херсонською областю

Проливних дощів весняно-літньому сезону 2020 здалося мало... Природа вирішила запустити над Україною ще й торнадо - руйнівні і смертельно небезпечні смерчі. Торнадо в нашій уяві асоціюється в основному з США, де цьому сприяє близькість океану. Але на цей раз смерчі терзають Херсонську область.

Торнадо, фото з соцмереж очевидців
Торнадо, фото з соцмереж очевидців