На території стародавньої Греції археолог відкопали перші прототипи нинішніх звичних нам скарбничок. Знахідки датуються IV століттям до нашої ери. Деякі з них мають незвичайне архітектурне оформлення і незвичайні форми. Так, наприклад, зустрічалися скарбнички у формі скрині для скарбів. Пізніше давні греки почали використовувати символічні зображення будинку для створення скарбничок, пише телеграм-канал "Час Перших".

У стародавньому Римі люди також використовували у своїх оселях скарбнички. Вони робили їх більш цікавими – у формі груші або жіночих грудей. Виготовляли такі скарбнички з глини – їх розбивали, коли хотіли дістати монети. В кінці XIX століття у США й Англії стали робити скарбнички з чавуну.

Стародавні скарбнички, фото - телеграм-канал "Час перших"
Стародавні скарбнички, фото - телеграм-канал "Час перших"

Раніше ми розповідали, що в Єгипті, під час розкопок у районі Наг-Хаммаді на східному березі річки Ніл, археологи виявили мумію чотириметрового крокодила. Вчені встановили, що в цьому місці тисячоліття тому були гробниці знатних осіб або наближених до фараонів людей. Крім того, тут були виявлені кілька храмів, зведених на честь головних божеств Стародавнього Єгипту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.