Голова Державної служби статистики Ігор Вернер заявив, що в країні мають намір вперше і історії провести сільськогосподарський перепис, який допоможе з'ясувати чисельність тварин та те, що вирощують українські селяни на своїх полях.

Відповідний відеоролик з заявою з'явився на офіційній Facebook-сторінці відомства.

Відтак, за словами Вернера, вони хочуть провести перший в історії країни сільськогосподарський перепис, якого до цього часу ще жодного разу не було.

Скріншот з відео

"У нас був у 2001 році Всеукраїнський перепис, в ході якої ми встановили точну кількість населення і його характеристики. На жаль, в сільському господарстві ми не маємо такої інформації", – сказав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як відзначається, мета такого перепису – дізнатись дані, аби правильно організувати роботу державної політики в сільському господарстві.

"Нам потрібно знати, скільки у нас корів, яких тварин тримають люди, які вирощують культури. Як дізнатися весь цей потенціал в сільському господарстві? Стане зрозуміло – куди треба вкладати гроші, що потрібно дотувати, а що ні. А що розвивається добре і без дотацій", – підкреслив голова Держстату.

Онлайн з головою Держстату Ігорем Вернером

Як працює Держстат України, як українська статистика наближається до європейської, чи буде перепис населення по реєстрах та чи моніторить Україна виконання Цілей сталого розвитку? Голова Держстату Ігор Вернер відповів на питання журналістів.

Geplaatst door Державна служба статистики України op Donderdag 4 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі м'ясо з прилавків розмели за лічені години, на ринках небувалий ажіотаж - що відбувається

Як повідомляв портал Знай.uа в мережі показали, як на заводах збільшують обсяг курки.

Також Знай.uа писав, що ціни на найважливіші продукти вдарять по гаманцях українців.