У 1887 році в Америці народилася Аліса Елізабет Доерті з рідкісним захворюванням, більш відомим як гіпертрихоз. Іншими словами, обличчя дівчинки було вкрите шовковистим світлим волоссям в 5 см. Саме це допомогло їй стати багатою та знаменитою, пише Telegram-канал Old History.

Аліса Елізабет Доерті, Telegram

Так, Аліса народилася 14 березня 1887 в Міннесоті (США) в звичайній родині.

При народженні, обличчя дівчинки було вкрите шовковистим світлим волоссям довжиною в 5 сантиметрів. Виявилось, що у дівчинки був вроджений гіпертрихоз - стан вкрай рідкісний і незвичайний.

Вже в 2 роки Аліса Доерті почала збагачувати свою сім'ю. Бажаючих подивитися на незвичайну дівчинку було далеко не мало. Попит швидко продиктував організацію великих турів. Алісу показували на виставках протягом довго часу. Кочуючи з міста до міста влаштовуючи шоу, сім'ї Доерті вдавалося добре заробляти на комфортне існування.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За загальною думкою, Аліса була яскравою, грайливою та допитливою дитиною.

Письменник Waukesha з штату Вісконсін зазначив, що дитина була досить розвинена для свого віку.

"Блакитноока дівчинка чудова, як жваве кошеня, але показує інтелект далеко не по літах", - написав він.

Аліса Елізабет Доерті, Telegram

Інший журналіст в Мічигані назвав дівчинку "самою чудовою дитиною з коли-небудь народжених".

У свої 5 років Аліса мала на обличчі волосся довжиною вже понад 12 сантиметрів, а в підлітковому віці - ближче до 20 см.

Аліса Елізабет Доерті, Telegram

"Ця допитлива дівчинка, здається, особливо цікава дамам… Вони знаходять на диво розумною, не по роках, дитину… Деякі з дам без сорому розглядали особливості дитини, думаючи, що волосся на обличчі були створені штучно. Але вони з подивом виявили, що волосся на обличчі Аліси ростуть так само густо, як ростуть волосся на головах звичайних дітей. Обличчя дитини, кругле, і було б досить привабливим, якби його не приховував світле, майже біле, волосся", - написав один кореспондент про участь Аліси в будівлі Картер у Декатур, штат Іллінойс.

На початку 1900-х сім'я Аліси переїхала в Даллас, штат Техас, тут Аліса Елізабет Доерті отримала пенсію в 1915 році, була задоволена своїм життям і фінансовим комфортом. Вона померла 13 червня 1933 року, з невідомих причин, у віці 46 років.

Аліса Елізабет Доерті з сім'єю, Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яке радикальне рішення по протестувальниках прийняв президент Гаррі Трумен.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам надали історію безпринципного папараці-багатія.

Також "Знай.ua" писав, яким була друга весільна сукня Жаклін Кеннеді.