У неділю, 7 червня, в Балтійському морі розпочалися міжнародні морські навчання Baltops, які щорічно проводяться з 1972 року. Головна мета цих навчань – забезпечити високий рівень готовності військ і забезпечити координацію між військами різних країн. Про це сообшило видання ERR.ee.

кораблі НАТО
кораблі НАТО

У 2020 році в Baltops беруть участь 19 країн НАТО, які відрядили для навчань 3000 чоловік особового складу, 29 судів і 29 авіазасобів. В операції беруть участь війська Естонії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Великобританії, США та інших країн.

Кораблі НАТО
Кораблі НАТО

Пандемія коронавіруса також позначилася на порядку проведення навчань. Традиційно вони проводяться у форматі морських, сухопутних і авіаційних операцій. Однак у 2020 році Baltops будуть проведені виключно на море, без висадки на берег. Завдяки цьому вдасться не допустити зараження особового складу та забезпечити безпеку всіх воїнів, які беруть участь у навчаннях.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, в Гвінейській затоці корабель зазнав нападу піратів, в полон потрапили семеро українців.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус крокує по світу – всі постраждалі країни в одному списку.

Знай.uа писав, в Одесі псих з гранатою взяв суддів в заручники, загрожує підірвати - екстремальні подробиці.