Дружба - мірило людських цінностей, якими варто дорожити. Дізнайтеся: якого числа відзначається це свято? Як прийнято відзначати й вітати із Міжнародним днем друзів сьогодні в Україні? Читайте докладніше про історію виникнення свята й традиції.

Історія виникнення свята

Про дружбу існує дуже багато різних висловлювань. Цитати деяких великих людей вже встигли стати афоризмами. Дійсно, дуже добре, коли є друзі, які можуть прийти на допомогу в скрутну хвилину або допомогти слушною порадою за необхідності.

Є люди, у яких немає друзів, і вони дуже самотні. Щоб здобути прихильність людей до себе, потрібно мати певні цінності. Справжні друзі знаходяться завдяки почуттю взаємного розташування й взаємовиручки.

У 2020 році Міжнародний день друзів ми відзначатимемо у вівторок, 9 червня. Із року в рік дата святкування постійна. Це свято - неофіційне. І сьогодні багато людей навіть не знають, що практично на самому початку літа прийнято відзначати і вітати із Міжнародним днем друзів.

Однак із кожним роком популярність цього свята зростає. І у багатьох країнах світу сьогодні його святкують і відзначають. Щоправда, історія виникнення дати святкування дещо таємнича.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Відомо, що для вшанування Міжнародного дня друзів було запропоновано заснувати цю дату в Америці у 1-й половині минулого століття. Тільки точно навіть невідомо, хто ж із американців запропонував це зробити.

У підсумку ідея була схвалена багатьма людьми із інших країн. Підтримавши задум, люди почали відзначати й вітати один одного. І якщо у вас є справжні друзі, не забудьте привітати їх 9 червня зі святом.

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Традиції Міжнародного дня друзів

День друзів важливий для тих, у кого є справжні теплі стосунки із людьми, із якими вони можуть відправитися у поїздку, в подорож, відчути підтримку та мати безкорисливі дружні відносини.

Безсумнівно, дуже важливо нагадати друзям, що вони вам небайдужі. І незалежно від карантинних заходів у зв'язку із коронавірусом та всіляких життєвих перипетій, нагадати, що у вашої дружби - міцне коріння.

Якихось особливих традицій із приводу святкування цієї дати у нас в Україні поки що немає. У рамках цього свята сьогодні прийнято організовувати у дитячому садочку різноманітні ігри та заходи, а також всілякі естафети, що дозволяють навчити дітей цінувати дружбу із малих років.

Люди інших країн організовують приємні зустрічі, виїжджають разом на природу або ходять до кафе. Відзначають і проводять цей день разом із друзями, щоб позбавитися від вантажу проблем, що накопичилися, поділитися своїми поглядами й відчути підтримку.

Друзі - це ті люди, із якими можна обговорити проблему, яка зворушлива для вас. Справжній друг може вислухати, зрозуміти й дати слушну пораду. Коли потрібно, порадіє за вас, тому що є ніби вашої частинкою.

Людина, у якої є справжні друзі, повинна бути щасливою. Адже міцна дружба - це запорука того, що у складній ситуації вірний друг поспішить на допомогу. Нехай ваші справжні друзі завжди будуть по життю вашими вірними надійними супутниками!

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Вірні друзі - запорука довголіття

Американські вчені дотримуються версії, що наявність справжніх друзів - це запорука того, що людина довго житиме. Як відомо, дослідники вже давно дійшли висновку, що основні кроки на шляху до довгожительства - це регулярні спортивні заняття, а також відмова від шкідливих звичок.

При цьому вчені виявили, що на довге й здорове життя людства впливає ще й дружній фактор. На їхню думку, справжні друзі є запорукою того, що людина може стати довгожителем.

Ті люди, які комунікабельні й у них багато друзів, мають шанс приблизно на 50% збільшити коло соцконтактів. А маючи велике коло друзів, збільшити своє довге життя. Адже, за версією вчених, на тривалість людського життя безпосередньо впливають його соціальні відносини.

Американські дослідники дійшли такого висновку не випадково. Про те, що між дружбою і довгожительством є прямий зв'язок, вони з'ясували, ґрунтуючись на дослідах. Висновки їх досліджень свідчать про те, що міцні дружні стосунки у соціумі зміцнюють імунну систему.

Такого висновку американські вчені пдійшли, ґрунтуючись на 148 дослідженнях. Їх проводили із тією метою, щоб визначити зв'язок між соцвідношеннями та смертністю. У середньому вік людей, які брали участь у дослідженні, становив 64 роки.

Висновки про взаємозв'язок дружби й довгожительства були зроблені на підставі дослідження 300 тис. осіб. Вчені впевнені, що друзі спонукають змінити ставлення до життя й свого здоров'я.

Наприклад, здатні націлити на здоровий спосіб життя. Є, звичайно, й ті, які схиляють до нездорового. Але у більшості своїй здобула перемогу саме перша категорія людей.

9 червня прийнято проводити час зі своїми друзями. Дотримуючись карантинних заходів, можна організувати зустріч онлайн або висловити свою любов і повагу за допомогою повідомлень.

До речі, із появою соцмереж, у деяких країнах Міжнародний день друзів відзначають віртуально. Люди вітають один одного зі святом у режимі онлайн. Обмінюються листівками, присвячують друзям вірші й висловлюють слова прихильності.

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Гарні привітання зі святом

Порадуйте і ви своїх друзів зі святом. Адже справжні друзі - це найближчі люди, які стали вашою частинкою. Із вірним другом можна обговорити що завгодно, розповісти про потаємне.

Із другом порівнюють брата, сестру, яких також міцно й сильно люблять. Це свято - чудова нагода налагодити стосунки із другом, із яким ваші думки чомусь розійшлися, і ви посварилися.

Потрібно забувати старі образи. Діліться гарними добрими новинами, радійте за чиїсь досягнення. І нехай ваш друг почує, втішить, порадить. І залишається вашою вірною підтримкою і супутником на все життя!

Ви можете відправити друзям прикольні або серйозні листівки зі святом. Не втрачайте віру в любов, довіру, надію. Будьте щасливі! Говоріть друзям приємні слова про дружбу. І нехай усе хороше, що є між вами, принесе відмінний настрій, успіх і безмежне щастя!

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Із днем друзів привітаю,

Щастя, радості бажаю!

Щоб близькі та вірні друзі,

Були з тобою у союзі!

Довіряю і люблю!

Все для тебе я зроблю!

Ти найкращиий в світі друг –

Ти захоплюєш мій дух!

Із тобою веселіше,

Спокійніше та світліше!

Щастя, друже, побажаю,

Тебе люблю та поважаю!

Бажаємо ніколи не втрачати друзів у сварках, чварах, образах та прикрощах! Нехай ваші інтереси збігаються, і їх буде якомога більше. Нехай ваше життя із друзями стає цікавішим та більш захоплюючим! Цінуйте щирі відносини у дружбі. І нехай із роками вона тільки міцніє!

Вітаю із Днем друзів,

Бажаю радості й добра!

Не живіть ви у напрузі,

Щастя - від Інгула до Дніпра!

Пригод - хоч греблею гати,

Та бути з друзями на «ти»!

Серце хай співає в грудях,

Знаходьте щирість ви у людях!

Дружба - це радість життя

Й велике щастя для буття.

Хай будуть цікавими дні,

Витівки різні: смішні та чудні!

Крокуй по планеті, до щастя іди,

Із другом надійним не буде біди!

Дарую тобі свою радість й любов,

Спалахує дружба хай знову і знов!

Є в кожного друзі,

А я шлю подяку подрузі!

Без тебе не можу у щасті, в біді,

Я згадую дружбу сьогоді й тоді.

Як добре, що день цей сьогодні настав,

Мов вітер у гості до нас завітав.

Тебе я люблю та щастя дарю,

І все задля дружби сьогодні зроблю!

Нехай проблеми забирає річка,

І дружба наша буде споконвічна!

Фото, картинка

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Міжнародний день друзів 2020, pexels.com
Міжнародний день друзів 2020, pexels.com

Видео