В рамках спецпроекту до Дня захисту дітей, присвяченому підтримці випускників інтернатних закладів, Андрій з Дніпра, який понад 15 років прожив в одному з таких місць, розповів, як він вступив до університету та зізнався, що вірить в розвиток корпоративного наставництва, яке зможе покращити життя дітям, які готуються до випуску з інтернату.

Відповідне міні-інтерв'ю з'явилося на Facebook-сторінці Національної рада дітей і молоді.

Відтак, за словами молодика, він прожив в інтернаті понад 15 років і мав право на пільговий вступ до університету, але не скористався цим та самостійно знайшов помешкання.

"Я знав про безоплатне поселення до гуртожитку і пільговий вступ до вищих навчальних закладів. Не користувався нічим з цього. Був прописаний в гуртожиток, але жив на орендованій квартирі. Бо власного житла немає. Хоча було складно розбиратися з тим, де що знаходиться у чужому місті, тож допомагав близький знайомий.

Телефон був кнопковий без доступу до Інтернету. Трохи зберіг коштів, що давалися по досягненню 18 років, здається, 1561 грн. Щось таке... І ще близько 80$ надала одна церковна організація із Америки. Тоді курс був по 8, здається", - зізнається 26-річний молодик.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Дитина, фото: Getty Images
Дитина, фото: Getty Images

Також Андрій розповів, що саме в корпоративному наставництві вбачаєте найбільшу користь для дітей, які готуються до випуску з інтернатних закладів.

"Корпоративне наставництво, якщо робиться з власної волі підприємства, на мою думку, має такі переваги на іншими видами: це чудовий приклад особистісного і професійного розвитку та досягнення успіху; якщо у когось своя справа, то є певні навички, що можна передати на користь дитині та її успіхів у майбутньому; така діяльність спонукає дитину вчитися відповідати на велику кількість викликів, що постануть перед нею у дорослому житті.

До того ж, для корпоративного наставника така соціальна активність це як прояв піклування про своє моральне становище. Думаю, це ще й можливість знайти й навчити працівників чи навіть майбутніх партнерів. Але ж як мінімум корпоративне наставництво може зацікавити дітей розпочати пошук цілі, справи свого життя, що, крім іншого, зменшує ймовірність потрапляння дітей до кримінального середовища", - наголосив він.

Скріншот допису з інтерв'ю

Нагадаємо, Знай повідомляв, що мер Тернополя пообіцяв школярам провести випускний.

Як повідомляв Знай.uа в МОН розповіли, що робити абітурієнтам цього року - "Не треба нікуди їздити".

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі школярі влаштували останній дзвінок самі.