Вчені з Північно-західного університету знайшли скам'янілості які відносяться до брахіоподів – морських безхребетних тварин, які існували в глибокій давнині. Про це пише журнал Nature Communications.

На скам'янілих раковинах є рештки паразитів, які нагадують трубкоподібні нарости. Ці стародавні черв'яки харчувалися за рахунок своїх господарів.

Вік артефактів відповідає часу так званого кембрійського вибуху, коли відбувалася стрімка еволюція живих істот.

стародавні паразити, фото Nature Communications

Дослідники розповіли, що від паразитів страждали жителі Стародавнього Риму. Ектопаразитів шукали на зразках одягу і в гребінцях.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Виявилося, що всілякі паразити були поширені в Стародавньому Римі, відомому своєю любов'ю до водних процедур, так само широко, як у поселення вікінгів і в Середні століття, коли люди практично не милися.

Вчені припустили, що черв'яки шукали сприятливе середовище для розвитку в резервуарах з теплою водою в громадських лазнях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з дна Середземного моря витягли якір Афродіти часів стародавніх римлян.

Як повідомляв портал Знай.uа, в артефакті з біблійного святилища, яке розташоване недалеко від Єрусалима археологи знайшли коноплю.

Також портал Знай.uа писав, що в Італії археологи відкопали в місцевих виноградниках вкрай рідкісну римську мозаїку.