Новий потужний спалах вірусу Ебола зафіксований в африканській країні. Зокрема, Ебола знову активізувалася в західній частині Демократичної Республіки Конго. Станом на вівторок, 9 червня, відомо про 12 хворих і шість загиблих від смертельно небезпечного вірусу.

Зазначимо, що ще трохи більше тижня тому, 1 червня, повідомлялося тільки про шість хворих і чотирьох померлих. Всі випадки інфікування були виявлені в місті Мбандака.

медики відсвяткували перемогу над Еболою, скрін з відео
медики відсвяткували перемогу над Еболою, скрін з відео

Повідомляється, що в дев'ятьох людей вірус вже підтвердили, а трьом поки що поставили попередній діагноз.

Новий епіцентр лихоманки в Мбандака знаходиться на відстані понад тисячу кілометрів від місця попередніх спалахів Еболи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

остання вилікувана від Еболи пацієнтка, фото:  2nacheki
остання вилікувана від Еболи пацієнтка, фото: 2nacheki

Ебола в Конго вперше з'явилася в 2018-м. А напередодні заяви про повну перемогу над хворобою у квітні цього року була виявлена нова спалах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський заявив, що збирався заразитися коронавірусом - "Це не чума".

Як повідомляв портал Знай.uа, Береза "плюнув" в обличчя Зеленському після наміру заразитися коронавірусом - "Давайте мене зґвалтують у Кагарлику і облиють кислотою в Херсоні".

Також Знай. ua писав, що людство створило ідеальні умови для виникнення нової пандемії, – вчені.