Незабаром нас чекає подорожчання картоплі, другий хліб українців може подорожчати ще аномальніше, ніж минулого року. Ще ніколи картопля не коштувала більше 10 гривень за кілограм. А минулого року улюблений інгредієнт більшості страв став для українців делікатесом.

У чому причина?
Через торішньій неврожай Україну завалили імпортною картоплею. При цьому вітчизняний ринок картоплі може бути нестабільним і в майбутньому сезоні, а овоч буде дорогим.

На думку експертів, ціни на картоплю в наступному сезоні можуть бути навіть вище, ніж у цьому.

Що може уповільнити зростання цін?
Знизити ціни дозволить тільки хороший урожай якісного картоплі в господарствах населення, вважають експерти.

проросла картопля, фото з вільних джерел
проросла картопля, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Донедавна Україна була другою в світі з виробництва та споживанню картоплі, але цього року стався неврожай. Приміром, на Черкащині господар приватного домогосподарства. Віталій на десяти сотках зібрав 700 кілограмів картоплі.

Загалом, приватні домогосподарства вирощують 98% всієї української картоплі. У половину менше, ніж зазвичай, зібрали по всій країні.

"Весна була досить дощова, а потім кілька місяців не було дощу взагалі, тому врожайність картоплі суттєво знизилась. Саме це вплинуло на ціни", - пояснив президент українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітца.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Королівський обід за 600 "зелених" - що можна з'їсти замість покупки "евробляхи".

Як повідомляє портал Знай.ua Поки Кличко бореться з ринками, в Києві розцвіли стихійні базари.

Також Знай.ua писав, що цим продуктам не місце в супермаркеті — небезпечніше, ніж ви можете собі уявити.