Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість звільнити від самоізоляції людей, які повертаються з країн, де ситуація з коронавірусом така ж, як в Україні або краще.

Про це на брифинге заявили міністр охорони здоров'я Максим Степанов і головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Степанов зазначає, що на даний момент країни поділяються на "червоні" і "зелені" зони. "Червоні" - країни, де ситуація з коронавірусом гірше, ніж в Україні, "зелена" - ситуація з коронавірусом така ж, як в Україні, або краще.

"Це наші попередні думки. Люди, які повертаються з "червоної" зони повинні 14 днів перебувати на самоізоляції або обсервації. З "зеленої" зони - не будуть потребувати самоізоляції", - пояснив міністр.

Тим часом ситуація в столиці продовжує залишатися напруженою. Разом з невтішними даними мера Києва Віталія Кличко про "рекорд" заповнювання міських лікарень за весь час пандемії і можливе повернення попередніх обмежень, кияни продовжують засипати офіційну сторінку глави КМДА масовими збуреннями щодо ситуацію в місті.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Найбільша кількість хворих виявлено в Подільському районі – 18 осіб, Деснянському – 10 випадків, та 9 випадків у Дніпровському.

В даний час в столичних лікарнях знаходиться найбільша кількість госпіталізованих за весь період пандемії – 223 хворих коронавірусом, 9 з них – діти. 50 людей – у важкому стані, 5 з яких знаходяться на апаратах ШВЛ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні послабили карантин, що дозволено з 5 червня.

Як повідомляв Знай. ua, у лікарнях Києва рекордну кількість хворих Covid-19.

Також Знай. ua писав, що на Донбасі частково відновлять роботу пунктів пропуску, кому дозволять перетинати лінію розмежування.