Громадян України попередили представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про шахрайські дії деяких компаній, які свідомо вводять в оману своїх клієнтів. Зловмисники пропонують за певну плату "сприяння" у поверненні грошей кредиторам неплатоспроможних банків.

Так, зокрема, мова йде про "вкладників 200+", тобто кошти яких перевищують гарантовану суму в 200 тис. грн, і юросіб. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ФГВФО.

Колектори, фото: ukrpress.info
Колектори, фото: ukrpress.info

"Закликаємо кредиторів бути обачними і утриматися від оплати таких "послуг". Фонд зазначає, що задоволення вимог кредиторів здійснюється без посередників і єдиним, визначеним законом шляхом: за рахунок коштів, отриманих від управління і продажу активів неплатоспроможних банків", – повідомили у ФГВФО.

У фонді нагадали, що черговість задоволення кредиторських вимог визначено ст. 52 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Дніпром повернули додому стареньку з провалами пам'яті - вийшла з дому і забула де живе.

Як повідомляв Знай.uа франківчан масово бомблять дивними посилками, відкриєте - пошкодуєте.

Знай.uа писав, у Києві чоловік не дочекався електрички і безслідно зник - рідні благають про допомогу.