Херсонський психоневрологічний диспансер, переведений у статус поліклініки, опинився на межі виживання: він отримує з бюджету лише близько 20-30 відсотків необхідного фінансування, через що довелося відправити усіх спеціалістів вузького профілю у відпустки, а решта медиків вимушена задовольнятися зарплатою у 200-300 гривень.

Про це повідомляє місцеве видання "Типичный Херсон".

Херсонська психоневрологічна поліклініка, фото notadoc.info
Херсонська психоневрологічна поліклініка, фото notadoc.info

За словами керівника міського управління охорони здоров'я Світлани Межерицької, причина катастрофи з психлікарнею - медична реформа.

"У нас є надія, що можливо в наступному році до держбюджету закладуть більше грошей на охорону здоров'я і тарифи по психоневрологічної допомоги переглянуть. Сьогодні там і правда дуже мало грошей. Всі фахівці відправлені у відпустку своїм коштом, працює кілька медсестер і величезні черги", - стверджує Межерицька.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Херсонська психоневрологічна поліклініка, фото notadoc.info
Херсонська психоневрологічна поліклініка, фото notadoc.info

Для розв'язання ситуації з лікарями їм запропонували закріпитися при більших медичних закладах - але це буде можливо тільки до 2021 року, коли буде відбуватися перегляд тарифів НСЗУ і чергове фінансування. Тільки в цьому випадку буде можливим врятувати фахівців вузького профілю, пояснила Межерицька.

Це не перша проблема психдиспансеру за цей рік: ще у січні поточного року пацієнти не змогли отримати безкоштовні ліки, так як уповноважена на видачу ліків аптека № 3 відмовилася отоварювати рецепти, видані лікарями поліклініки. За словами фармацевтів, медична установа не уклала договір з аптекою на 2020 рік - підстав видавати ліки не було.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Львові горе-медик відправив жінку додому після аварії - кричала від болю і померла на руках у сім'ї.

Як повідомляв портал Знай.ua, Здерли одяг і зачинили голими: скандал у вінницькій психлікарні прогримів на всю Україну, кати у білих халатах.

Також Знай.ua писав, що У Кличка хочуть об'єднати тубдиспансер і психлікарні, - "так більше зароблять".