Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі ток-шоу ″Право на владу″ розповів, які питання він вирішував під час візиту до Угорщини.

Кулеба їздив до Будапешту, щоб зустрітися зі своїм колегою Петром Сіятро. Як відомо, президент України Володимир Зеленський невдовзі має зустрічатися з прем’єр-міністром Угорщини Орбаном, і очевидно міністр їздив до Будапешту, щоб підготувати цю офіційну зустріч.

Починаючи з 2017 року в України з Угорщиною не складаються стосунки через реформу освіти, коли була запроваджена українська мова, як державна, для всіх територій включно з і з Береговським районом, де проживає етнічна угорська меншина. Відтоді й почалися вставляння Угорщиною палиць в колеса України. Ця проблема лягла на плечі нової влади, яка намагається її виршити.

Дмитро Кулеба зазначив, що їздив в Угорщину не для здачі національних інтересів, як уже говорять ура-патроти.

″Я займаюсь угорською проблематикою з вересня минулого року. Ще в статусі віце-прем'єр міністра я очолював угорсько-українську міжурядову комісію і завдання яке стояло тоді і яке стоїть зараз — воно одне. Це нормалізувати стосунки з Угорщиною без перетину тих червоних ліній, які є в України, розблокувати наші засідання комісій Україна-НАТО на найвищому рівні, яка була заблокована Угорщиною після ухвалення закону про освіту, а також домовитися про спільні інвестаційні та інфраструктурні проекти на території Закарпатської області, коли українські гроші і угорські гроші будуть сходитися і робити цей край успішним″

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Серед іншого Кулеба анонсував зустріч між президентом Зеленським та прем’єр-міністром Угорщини Орбаном, які мають підписати меморандум, що повинен врегулювати більшість проблем, які існують у взаєминах між Україною та Угорщиною.

Проект меморандуму Кулеба передав угорській стороні.

Кулеба розповів, навіщо їздив в Угорщину.

Кулеба розповів, навіщо їздив в Угорщину. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі ток-шоу «Право на владу» розповів, які питання він вирішував під час візиту до Угорщини. Серед іншого Кулеба анонсував зустріч між президентом Зеленським та прем’єр-міністром Угорщини Орбаном, які мають підписати меморандум, який повинен врегулювати більшість проблем, що існують у взаєминах між Україною та Угорщиною. Проект меморандуму Кулеба передав угорській стороні.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 11 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міністр Кулеба окреслив "червону лінію" у переговорах з Кремлем

Як повідомляв портал Знай.ua, ЄС відкрив кордони для понад 100 країн світу — в МЗС пояснили, чому Україна не потрапила до переліку.

Також Знай.ua писав, Сімох українців взяли у полон пірати посеред Гвінейської затоки, міністр Кулеба поділився деталями.