З 5 червня триває страйк близько 119 шахтарів. Люди спустились під землю у шахті “Комсомольська” і висунули вимогу: виплатити заробітні плати за березень, квітень і травень. Шахта розташована на території “ЛНР” і належить Сергію Курченку - одному із членів “сім'ї” Віктора Януковича.

Про це повідомляє видання The Бабель.

Шахтарі не отримали заробітну плату за всі весняні місяці роботи. Відсутність адекватної комунікації з керівництвом шахти змусила людей вдатись до екстрених методів: гірники спустились під землю і оголосили свої вимоги. Адміністрація “ЛНР” замість піти на контакт вимкнула вишки мобільного зв'язку, заблокувала мережу “ВКонтакте” (саме там відбувалась координація страйкарів) і оточила блок-пост найближчі міста Антрацит і Ровеньки.

Шахта "Комсомольська", фото MiningWiki
Шахта "Комсомольська", фото MiningWiki

Згодом репресії посилились: співробітники “держбезпеки” “ЛНР” почало арештовувати шахтарів, які є прихильниками страйку, а також членів сімей страйкарів. У відповідь на це, 9 червня, шахтарі оголосили голодування.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Адміністрація шахт не має чим платити за роботу: до 2013 року Україна визнала цю шахту банкрутом і розпочала етап її закриття. Після захоплення влади бойовиками робота на шахті відновилась: шахта з державною стала приватною - тепер вона частково належить Сергію Курченку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 5 порад, як влаштувати страйк на роботі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Грецію паралізував масовий дводенний страйк.

Також Знай.ua писав, що Провідники "Укрзалізниці" почали страйк проти свавілля керівництва.