У Швейцарії парламент підтримав ініціативу "Шлюбу для всіх", яка дозволяє одностатевим парам одружуватися на території даної країни, а також можливість лесбійським парам заводити дітей, надавши їм доступ до донорської сперми.

Джерело: іноземне видання The Local

Як відзначається, дану пропозицію підтримали 132 депутати з Національної ради, яка всього налічує 200 членів. Водночас проти проголосували 52 і утрималися 13. Раніше ініціативу пропонували розділити на дві і голосувати за них окремо, адже закон передбачає, що донор сперми буде вважатися батьком дитини. Але тепер дана пропозиція надійде до Федеральної ради, де, в разі затвердження, вона буде винесена на референдум.

ЛГБТ-спільнота, фото: GettyImages
ЛГБТ-спільнота, фото: GettyImages

Варто зауважити, що одностатеві шлюби наразі є незаконними у Швейцарії. Щоправда, в державі все є Існує варіант "зареєстрованого партнерства", який дозволяє одностатевим парам користуватися майже тими самими правами та обов'язками, як і подружні пари.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, на відміну від шлюбу, перебування в зареєстрованому товаристві не дає іноземному партнеру громадянина Швейцарії можливості полегшеного процесу отримання швейцарського громадянства.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ексглава "Правого сектора" Дмитро Ярош зробив досить гучну заяву про людей нетрадиційної орієнтації.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські ЛГБТ-моделі підтримали людей з ВІЛ епатажною фотосесією.