Стало відомо, що в Україні кількість донорів крові зменшується у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я України у неділю, 14 червня, в День донора крові.

"В Україні кількість донорів крові зменшується у зв'язку з пандемією. Загалом 70% донорів здають кров тільки раз в житті", - зазначили в повідомленні.

Донор крові, pxhere

Також в ЦГЗ додали, що 14 червня в Україні відзначають День донора крові, а регулярні пожертвування рятують життя мільйонів людей.

"Більшість здорових людей можуть здавати кров. Однак 90% потенційних донорів на даний момент цього не роблять. Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові. І саме добровільне і регулярне пожертвування рятує мільйони життів щорічно", - повідомили в Центрі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Слід зазначити, що президент України Володимир Зеленський заявив, що доступ пацієнтів до достатньою запасів крові - ключовий компонент системи національної безпеки.

Донор крові, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що 4-річному українцю з лейкозом потрібен донор крові.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Всесвітній день донора крові Зеленський звернувся до українців, попросивши замислюватися над вічними цінностями життя.

Також "Знай.ua" писав, що дніпряни пустили кров заради важкохворої дівчинки.