Знищення людей, які по тим чи іншим ознакам вважалися “не такими”, практикувалося у всі часи. Напевно кожен чув про репресії, ГУЛАГ, масові страти та інші “принади” довоєнного СРСР. Однак насправді така практика була ще задовго до появи Радянського Союзу. Наприклад, у часи Інквізиції, було випущено постанову, згідно з якою повинна була бути знищена ціла країна.

Кара анархістів в Чикаго, 1887
Кара анархістів в Чикаго, 1887

В 1568 році Нідерланди ще не були суверенною державою, і вони підпорядковувалися іспанському королю. Це був самий розквіт Інквізиції, яка з величезним задоволенням оголошувала єретиками всіх направо і наліво. Ось і король Філіпп II вирішив піти на приводу. Він видав указ, згідно з яким все населення Нідерландів, за дуже малим винятком, повинно було бути знищено.

“Єретиками” і “державними зрадниками” стали 3 000 000 осіб – саме стільки людей проживало на той момент в Нідерландах.

Однак Інквізиція не встигла виконати це розпорядження. Жертвами цього божевільного указу стали 19 000 жителів Нідерландів, після чого документ все-таки був переглянутий.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: час розплати настав, прокляття фараонів починає збуватися. До Землі летить астероїд Бог Хаосу, який може знищити людство.

Як повідомлялося, археологи знайшли врата у світ давньої цивілізації, спокій Майя порушений, людству кінець.

Портал "Знай.uа" писав: звалився 5000-річний дуб Авраама, пророцтво про кінець світу збувається.