З'явилася інформація, що Міністерство охорони здоров'я України висунув пропозицію, щоб розділити держави щодо епідеміологічної ситуації на "червону" і "зелену" зони. Таким чином, іноземці, які прибудуть в Україну з "червоної зони", повинні піти на самоізоляцію або обсервацію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Українські новини".

Бориспіль, фото: youtube
Бориспіль, фото: youtube

Що означають "зелена" і "червона" зони

"Червона зона" – це ті країни, в яких епідеміологічна ситуація гірше, ніж в Україні. "Зелена зона" – ті країни, в яких ситуація така ж або краще. Пасажири, які прибули з "червоної зони" до України, повинні пройти 14-денну самоізоляцію або обсервацію, пасажири з "зеленої зони" не матимуть потреби в самоізоляції. Визначення "червоної" зони залежить від показника кількості активних захворювань на 100 тис. населення, який встановили в співвідношенні 40 на 100 тис.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Країни "червоної" зони

До "червоної зони" потрапили країни, де захворюваність на коронавірусну інфекцію перевищує 40 активних хворих на 100 тис. населення.

До країн цієї зони віднесено 50 держав, у тому числі Катар, Швеція, Великобританія, США, Бельгія, Білорусь, Нідерланди, Росія, Іспанія, Молдова, Португалія, Франція, Канада, Італія.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Країни "зеленої" зони

До країн "зеленої зони" віднесені Польща, Ізраїль, Іран, Єгипет, Туреччина, Чехія, Болгарія, Естонія, Греція, Латвія, Литва, Індія, Угорщина, Данія, Німеччина.

Також до "зеленої зони" входять Австрія, Норвегія, Грузія, Шрі Ланка, Йорданія, Словенія, Туніс, Хорватія, Китай, Чорногорія, Ватикан.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, курорт під Запоріжжям "захопила" армія туристів — купальники, пиво і жодних масок.

Як повідомляв Знай.uа Кличко ловитиме "зайців" у транспорті - до чого готується зубожілим на карантині українцям.

Знай.uа писав, ЗНО-2020 планують перенести й повернути гроші, названо нові дати.