Для запровадження загальнообов'язкової накопичувальної системи пенсій в Україні немає ані фінансових, ні економічних, ні соціальних аргументів. Навіть глава Мінсоцполітики Марина Лазебна не змогла пояснити, як саме держава захистить гроші пенсіонерів. Про це повідомляє 24 канал, з посиланням на економічного експерта Віктора Скаршевського.

пенсіонер, фото Pxhere
пенсіонер, фото Pxhere

Введення другого рівня пенсійної системи більшість українців бояться. І це не дивно. Адже, як зазначив фахівець, з'являється ризик втратити всі гроші. При запровадження другого рівня пенсійної системи, необхідно буде вносити щомісячні відрахування із зарплати обраного платником сертифікованого недержавного пенсійного або накопичувального фонду. Само собою, така схема не викликає довіри в українців. Підозра, що всі ці недержавні фонди виявляться “міхуром”, який лопне в один момент, напрошується само собою.

пенсіонер, фото Pxhere
пенсіонер, фото Pxhere

Ситуація виглядає ще більш жахливою, враховуючи те, що навіть Міністр соціальної політики Марина Лазебна не знає, як саме захистять гроші пенсіонерів. Так, виступаючи на ток-шоу на 112 каналі чиновниця не змогла дати однозначної відповіді. Лазебної задали питання, що потрібно зробити, щоб кошти, внесені українцями у недержавні фонди, накапливаилсь і примножувалися. Вона відповіла, що система захисту тільки формується, і що у держави є таке зобов'язання — гарантувати збереженість коштів. І...все. Ніякої додаткової інформації.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Це правила гри. І тут вже, до речі, міністерство, таку соціальну функцію грає. Ми говоримо про те, що ми повинні розповісти суспільству, чому це потрібно. Але Міністерство фінансів, Міністерство економіки, регулятор, який є на ринку, вони повинні створити умови для захищеності цих коштів. Ми над цим теж працюємо", – сказала Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Киян позбавлять популярної пільги в метро

Як повідомляв портал Знай.ua у Львові маршрутник вказав на двері ветерану АТО

Також Знай.иа писав, Садовий скасував у Львові безкоштовний проїзд у транспорті