Минулої доби, 17 червня, збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції українських військових із мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 18 червня 2020 року. Українські воїни у відповідь не вагаючись використали чергові вогневі засоби.

За даними ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Оріхового ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил, використовуючи міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Захисників Кримського агресор обстріляв із мінометів калібру 120 мм, а неподалік Шумів — використав стрілецьку зброю.

Ситуація на Донбасі, скріншот: скріншот: ООС / Facebook
Ситуація на Донбасі, скріншот: скріншот: ООС / Facebook

Також повідомляється, що біля Луганського російські окупанти порушили режим припинення вогню, застосувавши автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Для придушення вогневих засобів противника українські воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого загарбники припинили свою активність.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по оборонцях Опитного російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Захисників України в районі Водяного ворог обстріляв з мінометів калібру 82-мм та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Пищевика загарбники застосували міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

По захисниках Авдіївки ворог відкривав вогонь з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а оборонців Попасної обстріляв ворожий снайпер. Також, на підступах до Новотроїцького, Пісків та Невельського, агресор задіяв міномети різних систем.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

"На жаль, внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник загинув, одного поранено та ще один воїн отримав бойове травмування. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненому та травмованому воїнам бажає скорішого одужання. Об’єднані сили для забезпечення повного контролю над ситуацією в районі проведення операції вжили необхідних заходів вогневого впливу. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли.", - йдеться у повідомленні. ООС

Повідомляється, що за даними розвідки, 17 червня було поранено одного російського окупанта. Від початку поточної доби, 18 червня, нових обстрілів не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами.

Зведення станом на 07:00 18 червня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Минулої доби збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 17 juni 2020

Зведення на 18.06.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 18.06.20, скріншот: ООС / Facebook

Зведення на 18.06.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 18.06.20, скріншот: ООС / Facebook

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби у районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, розпізнати міни і захиститися від обстрілів армії Путіна — ЗСУ кинулися на допомогу юним українцям, ці знання рятують життя.