Міністерство охорони здоров'я України показало сценарії реагування на поширення коронавірусної інфекції в країні. Згідно з негативним сценарієм, у деяких областях вже з 22 червня можуть запровадити жорсткий карантин.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу МОЗ.

За словами Ляшка, у разі погіршення ситуації в регіоні, карантин доведеться посилювати.

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

"Графік показує, при якому сценарії і як впроваджуватиметься адаптивний карантин на території країни. Ми не говоримо, що вже за два тижні ми будемо закривати країну на карантин. Цей графік показує, що в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути введено з 22 червня. Динаміка росту може це показати", - сказав Ляшко.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

18.06.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та Віктора Ляшка щодо сценаріїв поширення COVID-19 в Україні

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Woensdag 17 juni 2020

Також у МОЗ зазначили, що існує висока ймовірність, що Україна зможе пройти літо без карантину.

"Ймовірність, що влітку ми можемо пройти без карантину, також досить висока. Ми можемо 3-4 місяці прожити без карантину. Головне-дотримуватися санітарних норм і м'яко виходити з карантину. Якщо цього не робити, ми можемо запускати вже певні області в карантин, в тому числі і жорсткий карантин", - сказав Ляшко.

У цілому в Україні лідерами за кількістю заражених залишаються Київ (4084), Чернівецька (4135) і Львівська (3398) області. Всього в країні понад 34 тисяч хворих на COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні за добу 829 нових хворих на коронавірус, 23 померло.

Як повідомляв Знай.uа голодні українці побачили зарплати Разумкова, Стефанчука і Кондратюк — ось, скільки з'їдять "слуги" на карантині.

Знай.uа писав, у Харкові хочуть посилити карантин, названо умови.