Вже вдруге за червень жителі Херсонської області спостерігають смерчі, які не є характерними для України. І якщо перший з них був досить безпечним, оскільки його спостерігали над морем, то нещодавній виявився руйнівним і пошкодив будинки у смт Сиваське.

Про це повідомляє телеканал ВТВ Плюс.

Усього постраждало близько 12 будівель, на деяких з них повністю зірвало дах. Також повиривало з корінням великі дерева, пошкодило лінії електропередач. За твердженнями жителів смт, смерчів вони ніколи не бачили, і такий природний феномен можна розглядати як доказ кліматичних змін.

Приблизна сума збитків склала 62 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчені також пов'язують виникнення смерчів з глобальним потеплінням. Торнадо виникають на місцях зіткнення холодних і гарячих мас повітря, і по мірі кліматичних змін цей контраст лише зростатиме.

Саме тому дослідники застерігають, що смерчі в Україні ставитимуться все частіше, і наразі вже слід розглядати необхідність врахування відповідних ризиків при будівництві.

Таким чином, рідкісне і небезпечне природне явище знову нагадало українцям про небезпеку глобального потепління.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна здригнулася від потужних торнадо — на Тернопільщині та Херсонщині бушували смерчі.

Як повідомляв портал Знай.ua, На курорті під Запоріжжям засікли гігантський смерч - "біг" по хвилях, змітаючи чайок, екстремальне відео.

Також Знай.ua писав, що Слідом за пожежами та смогом Київщину атакував потужний смерч - очевидці нажахані, кадри Апокаліпсису.