“Укрзалізниця” – найбільший в Україні перевізник пасажирів і вантажів. Інфраструктура налічує сотні локомотивів і десятки тисяч вагонів різного призначення. І деякі недбайливі керівники прагнуть скористатися цим величезним господарством для відмивання грошей. Хто помітить, якщо за неякісну деталь заплатять, як за нову, з заводу? Виявляється, все-таки помітили.

Потяг Укрзалізниці, скріншот: YouTube
Потяг Укрзалізниці, скріншот: YouTube

Служба безпеки України розсекретила схему, згідно з якою неназвані представники керівного складу проводили закупівлі неякісних запчастин. Деякі запчастини були виготовлені в кустарних умовах, а деякі і зовсім були вкрадені з заводів, локомотивних і вагонних депо. За все це платили, як за нові запчастини.

Шахраї використовували підставні фірми-прокладки, через які відмивали кошти. Загалом зловмисники змогли викрасти понад 100 мільйонів гривень. Імена шахраїв не називається в інтересах слідства.

Нагадаємо, раніше українці сіли в вертольоти, щоб потрапити на море під Запоріжжям.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Харків може залишитися без Китайського подарунка в метро.

Також "Знай.ua" писав, що експрес до Борисполя повертається.