Стало відомо, що столиця України посіла 12-ту сходинку у світовому рейтингу і третю в європейському за найвищою втратою часу в заторах.

Дані щорічного рейтингу Traffic Index 2019 оприлюднила компанія TomTom, яка займається виробництвом навігаторів та створенням програмного забезпечення для них.

Затори, фото з вільних джерел
Затори, фото з вільних джерел

За оцінками аналітиків, серед міст з найбільш завантаженими дорогами виявилися українські Київ, Одеса, Харків і Дніпро.

Наголошується, що всього за рік трафік на дорогах Києва виріс на 7% і столиця піднялася в рейтингу з 13 на 12 місце. Одеса залишилася на 18 місці з завантаженістю доріг 47%. У Харкові та Дніпрі ситуація за рік не змінилася: Харків – 29 (43%), Дніпро – 47 (37%).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Цікавий факт, що в 2019 році кожен автомобіліст столиці простояв у заторах сумарно 227 годин (9 днів 11 годин).

Крім того, Київ має такий же індекс завантаженості дорожнього трафіку, як і Джакарта (10 місце), Бангкок (11 місце) – 53%. Позаду Києва залишився Мехіко з 20 млн жителями (13 місце).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, киянам не варто сідати в переповнені маршрутки заради їхнього ж добра. Про це заявив столичний мер Віталій Кличко.

Як повідомляв портал Знай.uа, дощова вода залишається на вулицях Києва та навіть затоплює підземні переходи.

Також портал Знай.uа писав, що кияни "стопонули" нахабних водіїв, щоб потрапити на роботу – пруть трамвайними шляхами, як танки.