У зв'язку з карантином, викликаним пандемією коронавіруса, в Україні уряд прийняв рішення про виплату деяким пенсіонерам додатково тисячі гривень. Однак, тепер це призвело до того, що пенсіонери буквально атакують Пенсійного фонду, вимагаючи так звану "карантинну тисячу". Річ у тому, що виплата спочатку призначалася як одноразова, але не всі це зрозуміли рішення правильно. Про це повідомила заступник начальника управління Пенсійного фонду м Сєвєродонецька Олена Вєтрова, пише niknews.mk.ua.

"У квітні була проведена виплата 1000 гривень громадянам, у яких розмір пенсій не перевищує п'яти тисяч гривень. Дуже багато отримуємо питань та скарг від громадян, тому що багато хто вважають, що виплата повинна здійснюватися кожен місяць. Немає. Це одноразова допомога, у квітні. Так, цю "тисячу" виплачували і в травні, і в червні. Але це стосувалося тих громадян, які «тисячу» не отримали у квітні. Тому це не щомісячна виплата, а одноразова", - розповіла вона.

Пенсіонери, фото з вільних джерел
Пенсіонери, фото з вільних джерел

Також Вєтрова зазначила, що в Україні з липня заплановано зростання прожиткового мінімуму, а це автоматично позначиться на мінімальних пенсіях громадян. Ці виплати будуть перераховані в автоматичному режимі і йти у відділення Пенсійного нема потреби. "Ті, хто отримують мінімальну пенсію, побачать підвищення. Також це торкнеться тих громадян, у яких пенсії є складові, які базуються на розмірі мінімальної пенсії – доплата за нормативний стаж, пенсії за особисті заслуги та інше", - резюмувала Вєтрова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, які зміни в системах виплат українців чекають у наступному році.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що субсидії в 2020 році перерахують по новій.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні пенсіонери отримали нові субсидії.