В цю неділю, 21 червня, жителі планети Земля зможуть побачити власними очима незвичайне сонячне затемнення. Це явище називається "вогняне кільце", пише Science Alert.

"У ці вихідні повне "вогняне кільце" буде видно з центральної Африки і Азії, починаючи з 3:45 UTC 21 червня 2020 року. У багатьох інших місцях, від Південно-Східної Європи в північній частині Австралії, буде видно кільцеподібне затемнення часткове", - йдеться в повідомленні наукового видання.

Українця також зможуть побачити це явище, воно відбудеться о 9:40 за київським часом. Подивитися на "вогняне кільце" можна буде у прямому ефірі на YouTube. Відомо, що в наступний раз таке явище земляни зможуть спостерігати 10 червня 2021 року.

Очікується, що на піку затемнення Місяць перекриє 99,4 відсотка Сонця, а максимально помітно для людей це буде на півночі Індії. Це затемнення є повторенням через сарос кільцеподібного сонячного затемнення 10 червня 2002 року (в районі Тихого океану). В цілому "сонячне кільце" буде видно в 111 країнах.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше NASA показало схід Сонця з МКС: унікальні кадри.

Як повідомляв портал "Знай.ua", NASA відчіняє двері космічного готелю для кожного бажаючого в 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що NASA повертає космічний корабель додому після складної місії: за приземленням стежитиме весь світ.