У Зоні відчуження Чорнобильської АЕС, де раніше вирували масштабні пожежі, що тривали кілька тижнів та наробили чимало лиха, знову сталася надзвичайна ситуація. Так, цього разу, знову спалахнув ліс.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відтак, як відзначається, 21 червня сталося загоряння лісової підстилки поблизу села Іллінці на території Луб'янського лісництва – наразі пожежу локалізовано.

Чорнобиль після пожеж, скріншот: YouTube
Чорнобиль після пожеж, скріншот: YouTube

"О 20:40 пожежу локалізовано на площі 3 га. Станом на 7:00 22 червня спостерігається тління трав'яного настилу, пеньків і деревини. До гасіння залучені 11 осіб та три одиниці техніки лісового господарства", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що пожежі у Зоні відчуження Чорнобильської АЕС спалахнули 4 квітня і швидко поширилися на великі ділянки. Тоді ситуацію погіршували вітер і суха погода. За кілька днів вогонь впритул підійшов до Прип'яті і електростанції, а також до могильника радіоактивних відходів.

Чорнобиль, скріншот: YouTube
Чорнобиль, скріншот: YouTube

Пізніше, 14 квітня, пішли дощі, і відкритий вогонь вдалося загасити, але вже через кілька днів ураганний вітер, який впав на Київ і область, повторно роздмухав пожежу. Внаслідок цього вигоріли 11,5 тис. гектарів територій, не обійшлося без загиблих тварин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чорнобиль палає з новою силою - рятувальники метаються між пожежами по всій зоні відчуження, відео

Як повідомляв портал Знай.ua, Чорнобиль палає з новою силою, вогонь з трави перекинувся на торфовища - дуже небезпечно.

Також Знай.ua писав, що Чорнобиль продовжує палати, - пожежні підключили до гасіння поїзд і вертольоти.