Депутати від партії “Слуга народу” зареєстрували новий законопроект №3704, згідно з яким власники дорогих автомобілів повинні будуть платити новий податок.

Мета парламентаріїв — збільшити кількість платників податків і надходження в державний бюджет України, відповідно.

Якщо законопроект набуде чинності, то кожен водій дорогого авто буде платити за свій автомобіль близько 25 000 гривень в рік. Раніше це правило стосувалося тільки власників елітного транспорту.

Автомобіль, фото pxhere
Автомобіль, фото pxhere

Відзначається, що на сьогоднішній день цей податок сплачують власники автомобілів молодше п'яти років. Вартість оподаткованих автомобілів більше, ніж 375 мінімальних витрат, тобто більше 1,7 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Якщо новий законопроект буде схвалений, то змушені будуть платити ті автомобілісти, чий транспорт коштує до 200 мінімалок і вік до 8 років, а виходить — більша частина українських водіїв.

Автомобілі, фото: Getty Images
Автомобілі, фото: Getty Images

Якщо ж не заплатити протягом 60 днів, сума податку буде зростати. Якщо заплатити в перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати. Податкова інспекція може вилучити машину у власника, якщо він відмовиться платити. Під час несплати податку неможливо продати чи передарувати авто, тому ухилитися від виплат не вийде.

Нагадаємо, Знай.иа повідомляв, що на Тернопільщині показали жалюгідний стан доріг в селах.

Також Знай.иа писав, що в Мелітополі дорога до моря виявилася смугою перешкод для автомобілістів.

Нещодавно Знай.иа передавав, що в мережі показали розбиту дорогу на Франківщині.