ДБР повідомило про підозру у державній зраді Віктору Януковичу та двом колишнім міністрам оборони.

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу та двом колишнім міністрам оборони країни Дмитру Саламатіну та Павлу Лебедєву. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Вони підозрюються у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (в редакції від 5 квітня 2001 року)", – йдеться в оприлюдненому 24 червня повідомленні.

За інформацією ДБР, під час досудового розслідування встановили, що Янукович, Саламатін і Лебедєв із 2012 до 2014 року вчинили державну зраду.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Держзрада, як вважає слідство, полягала в їхніх діях, які були спрямовані на підрив суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, підриву її обороноздатності, а також в допомозі Російській Федерації проводити підривну діяльність проти нашох країни.

"Підозрювані… здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил України, яке полягало у скороченні чисельності, розформуванні (переформуванні) окремих військових з’єднань, військових частин та підрозділів, зміни їхнього місця дислокації. Такі дії вчинялися, зокрема, на території Автономної Республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострова", – йдеться у повідомленні.

Якщо провина буде доведена, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Зазначимо, що нині жодний із фігурантів справи про державну зраду не перебуває на території України.