Не знаємо, чи ви чули про бандитські розбірки раків-самітників, проте запевняємо вас: раки-самітники ще ті тітушки. Що ж змушує цих дивних створінь збиратись до купи і нападати стіною на одного? Відповідь надзвичайно проста і драматична: заздрість і квартирне питання.

Коли раки-самітники виростають, їм доводиться шукати собі нові раковини-будинки. У цих раків довгі спіралеподібні і неймовірно м'які животи, так що раковини потрібні їм для захисту від хижаків. Коли один рак виростає зі свого будиночка, він передає його раку меншого розміру - таким чином, кожен рак може знайти собі «ношену», але від цього не менш корисну оболонку.

Рак-самітник, фото Wikimedia Commons
Рак-самітник, фото Wikimedia Commons

Але раки-самітники - істоти ще й заздрісні. Якщо їм здається, що раковина іншого раку краще, то вони зіб'ються в невелику зграю і викинуть щасливого власника з його будиночка, а потім почнуть боротися за право цим будинком володіти. Зрештою, лише один рак володітиме “найкращим” будиночком, що мало відрізняється від вихідної ситуації, проте раків це не зупиняє.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше Краби-суперлиходії навчилися нового трюку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Краби виявилися справжніми гурманами.

Також Знай.ua писав, Сніжний краб під яйцем — швидкий рецепт дивовижної закуски.