Вже цього року ВВП України може впасти на 5,3%, інфляція прискориться до 5,5%-5,7% у річному вимірі, а курс долара коливатиметься від 27,9 грн до 28,1 грн.

Такий прогноз оприлюднила Київська школа економіки.

Як відзначається, макроекономічна ситуація в Україні відносно стабільна: інфляція низька, зовнішньоекономічні баланси покращуються, бюджетний дефіцит - у рамках прийнятного, зважаючи на ситуацію з кризою через пандемію COVID-19.

Курс валют, фото - znaj.ua
Курс валют, фото - znaj.ua

"Прогноз International Monetary Fund - падіння ВВП цього року до 8,2% і зростання на 1,1% наступного року. Прогноз World Bank - падіння 3,5% і зростання 3,0% відповідно. Курс гривні до долара США становитиме 27,9-28,1 грн", - йдеться в повідомлені.

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 27 червня Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Водночас представники МВФ запевнили, що економіка у світі впаде на 4,9%, а саму криза 2020 року назвали найважчою з часів Другої світової війни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта у 2020 році буде тримати відмітку у 28,85 гривні.

Також портал Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.