Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким повинні ефективно виділити кошти з бюджету на ремонт доріг. Про це прес-служба президента повідомила в неділю, 28 червня.

"Документ забезпечує ефективне фінансування розвитку дорожньої галузі України. Завдяки цьому закону обласні державні адміністрації зможуть залучити додаткове фінансування у вигляді кредитних коштів на ремонти доріг місцевого значення вже у 2020 році", - йдеться в повідомленні.

За законом 90% від загального обсягу розподілять між місцевими бюджетами. Винятком стане лише бюджет Києва.

Дані виділені кошти повинні бути спрямовані на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в розмірі не більше 20% обсягу такої субвенції, затвердженого законом про держбюджет для відповідної місцевої скарбниці.

"Також ці кошти можна буде спрямувати на погашення й обслуговування місцевого боргу за місцевим внутрішнім і зовнішніми запозиченнями, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності, в розмірі не більше 30% обсягу такої субвенції", - додали в прес-службі Зеленського.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський охрестив нардепа Третьякову "торпедою" з-за "неякісних дітей".

Як повідомляв Знай. ua, варварськи підпалена синагога зустріла Зеленського.

Також Знай. ua писав, що Зеленський звернувся до українців в День Конституції і згадав про вирубку лісів.