Археологи змогли довести, що існували жінки-воїни, хоча довгий час вони вважалися міфом. У похованні була мумія 13-річної дівчинки, яка була похована приблизно 2600 років тому.

Збереження мумії дозволила розглянути навіть бородавку, яка була у дівчини на обличчі, передає The New York Post.

Спочатку археологи думали, що в похованні був хлопчик, коли знайшли в 1988 році. Причиною такого висновку стали предмети, поховані з останками, а саме сокира, лук і стріли. Їх залишали в похованнях з чоловіками-воїнами.

Останки дівчинки-воїна, фото: The New York Post.
Останки дівчинки-воїна, фото: The New York Post.

Аналіз ДНК останків показали, що вони належать жінці. Дане відкриття може підтвердити, що жінки брали участь у мисливських і військових походах нарівні з чоловіками.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На підставі попередніх знахідок, археологи висували теорію про можливе існування “Амазонок”, які жили в Центральній Азії і ставилися до скіфів. Про цих дівчат згадували навіть давньогрецькі автори, проте довгий час знайти підтвердження цієї теорії не вдавалося.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, знайдена стародавня фортеця зниклого племені ятвягів.

Як повідомляв Знай. ua, нацисти роками ховали скарби євреїв у польському замку.

Також Знай. ua писав, що християни виявляли злочинців з допомогою Бога.