Прокуратура Ірану висунула звинувачення президенту США Дональду Трампа в зв'язку з вбивством генерала Касема Сулеймані та видала ордер на його арешт.

Джерело: іноземне видання Associated Press

Відтак, як відзначається, американського лідера і ще понад 30 осіб звинувачують у вбивстві й тероризмі. Імена інших підозрюваних, крім Трампа, іранська прокуратура не назвала.

Окрім цього, Іран звернувся в Інтерпол з проханням оголосити Трампа в міжнародний розшук з "червоною карткою" і пообіцяв продовжити кримінальне переслідування, навіть коли той піде з посади президента США.

Трамп, фото: Getty Images
Трамп, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Іран видав ордер на арешт і попросив Інтерпол про допомогу в затриманні президента Дональда Трампа та десятків інших осіб, які, на його думку, здійснили американський удар, який вбив іранського генерала в Багдаді", - йдеться в повідомленні.

До слова, Касема Сулеймані вбили 2 січня за наказом президента США Дональда Трампа в результаті ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Трамп жорстко нагрубив журналісту, згодом до нього на інтерв'ю прийшов власний син - фінал історії дивує

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп попередив, що скоро особисто оголосить дані розвідки щодо походження коронавірусу.

Також Знай.ua писав, що Трамп через незручні питання відкрив полювання на журналістів, десь єхидно морщиться Пєсков.