У Китаї виявили новий тип свинячого грипу G4, який передається від тварин до людей. Вчені кажуть, що цей грип дуже інфекційний і розмножується в людських клітинах.

Зазначається, що новий тип свинячого грипу може спровокувати ще одну пандемію. Вірусу присвоїли назву G4. Генетично, вірус G4 є похідним від штаму H1N1, що викликав пандемію у 2009-му, про це повідомляє The Guardian, посилаючись на дослідження американського наукового журналу PNAS.

Медзаклад, скріншот: YouTube
Медзаклад, скріншот: YouTube

Дослідники взяли 30 тисяч мазків у свиней в період між 2011 і 2018 роками. В результаті було виявлено 179 вірусів свинячого грипу, з яких більшість була нового типу. Вчені з Китаю кажуть, що новий вірус має "всі основні ознаки того, що він дуже пристосований до зараження людей".

Вчені вважають G4 новим грипом, який розмножується в людських клітинах. При цьому імунітет, набутий після сезонного грипу не забезпечує захист від нового вірусу. Крім того, згідно з аналізами, кожен десятий працівник свинячої ферми виявився інфікованим новим грипом. Наразі вченим вдалося довести, що вірус передається від тварини до людини, але передача між людьми поки не підтвердилася.

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Викликає занепокоєння те, що зараження вірусом G4 людиною сприятиме адаптації людини і збільшувати ризик розвитку пандемії серед людей", - йдеться у статті.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробирались до Європи під покровом ночі — на кордоні з Польщею затримано групу нелегальних мігрантів

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня