За свіжими даними, на оптових ринках в Україні через стрімке зростання пропозиції картопля нового врожаю істотно подешевшала.

До речі, на Півдні країни виробники погоджувалися продати великі партії картоплі за ціною 7-8 грн/кг. Про це йдеться в повідомленні EastFruit.

Приміром, у п'ятницю, 26 червня, середня оптова ціна на картоплю стандартної якості в Україні становила близько 11 грн/кг, а дрібнооптова – 12-13 грн/кг.

картопля, фото Pxhere
картопля, фото Pxhere

Аналітики видання підкреслили, що в сезоні 2019/20 років Україна стала одним з найбільших імпортерів картоплі, а ціни на овоч весь сезон трималися на дуже високому рівні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Так, основна частина імпортної картоплі в Україну надходила з Росії. Також активно здійснювався імпорт картоплі з Білорусі.

Враховуючи високий рівень цін у попередньому сезоні і невизначеність у зв'язку з коронавірусною та економічною кризою, багато фермерів та власників присадибних ділянок вирішили розширити площі для вирощування картоплі в 2020 році.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, повені в західних регіонах України можуть призвести до подорожчання овочів по всій країні.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні різко злетять ціни на продукти, що подорожчає найбільше.

Також портал Знай.uа писав, що IKEA продає 21 млн м² незаконно вирубаних Карпатських лісів, Янукович дозволив.