Пандемія коронавіруса зробила виїзд українців на відпочинок за кордон практично неможливим. Але рано раділи власники готелів і санаторіїв на Азовському морі. Відпочиваючим потрібно ще тричі подумати перед тим як ризикувати з купанням в цій водоймі.

Азовське море, скріншот: YouTube
Азовське море, скріншот: YouTube

Причина криється в холероподібному вібріоні який було виявлено у водах Азова. Ймовірність заразитися неприємною хворобою досить висока.Бактерія була виявлена в Запорізькій області. Представники місцевої санепідемстанції заявили, що збудника виявили в річці Молочна, яка впадає в Азовське море. Також холероподібний вібріон у великих кількостях був виявлений в стічних водах з інфекційних лікарень Мелітополя та Приазовського району Запорізької області.

Холероподібний вібріон - картинка з відкритих джерел


Варто відзначити, що холероподібний вібріон не викликає захворювання на холеру. Однак ця бактерія може призвести до інших неприємних наслідків. Із-за діяльності вібріона в організмі людини можливі розлади шлунково-кишкового тракту. Типові симптоми – слабкість, нездужання, нудота, блювання і пронос. При таких проявах краще звернутися до лікаря.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям збільшать податки на автомобілі, кому доведеться викласти чималу суму.

Як повідомляв Знай. ua, киянам заморочат голову в транспорті, чого очікувати з 1 липня.

Також Знай. ua писав, що в Україні різко злетять ціни на продукти, що подорожчає найбільше.