Думку про можливість переходу навчань збройних сил Росії "Кавказ 2020" у воєнний наступ розділяє значна кількість військових експертів і аналітиків. Тому Україні треба ментально бути готовою до того, що Росія не зупиниться перед використанням армії для досягнення своїх політичних чи економічних цілей.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"У НАТО також розуміють, наскільки реальним є використання військового потенціалу Росії проти України, причому його активізація можлива як раз в найближчій перспективі. Тому нам треба ментально бути готовими до того, що Росія не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних чи економічних цілей ", - сказав Боднара в інтерв'ю агентству" Інтерфакс-Україна ".

За його словами, по-перше, спостерігається зростання військових потужностей на східному кордоні України, а по-друге - значне посилення військових угруповань російських військ у тимчасово окупованому Криму.

"Досить часто приводяться в підвищену бойову готовність російські окупаційні сили на території окупованого Донбасу. Будь-які навчання можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій, тому ризик, однозначно, зростає, і, звичайно, військові це бачать. Нещодавно була заява представника Головного управління розвідки Міністерства оборони, військові чітко розуміють загрози від таких акцій. Наше завдання - донести інформацію про реальність такої небезпеки міжнародного співтовариства, що ми робимо в ООН, ОБСЄ і на двосторонньому рівні. Також активні публічні комунікації, мета яких показати, що Росія не відмовляється від своєї агресивної політики ", - пояснив він.

на навчаннях "Кавказ-2020", фото: cacds.org.ua
на навчаннях "Кавказ-2020", фото: cacds.org.ua

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Заступник міністра вказав, що причинами цього можуть бути як внутрішня нестабільність Росії в зв'язку з голосуванням про внесення змін до Конституції РФ і невдоволенням результатами, так і, наприклад, питання з поставками води в Крим.

"Це питання для нас принципове, ми прийняли рішення - вода не може подаватися в Крим до його деокупацію. Тому це може бути також однією з причин, чому росіяни можуть вдатися до активних бойових дій, в тому числі на лінії фронту між українськими і російськими військами ", - підкреслив він.

Боднар також розповів про практичну підтримку міжнародними партнерами України перед обличчям агресії РФ.

"Як ви бачили, недавно в Україну прибула чергова партія" Джавелін ". Це є знаком підтримки. Ви знаєте, що Сполучені Штати виділяють значні кошти на військову допомогу Україні. Ви, напевно, бачили повідомлення в ЗМІ, що відновила свою активність тренувальна місія Канади . Є така ж тренувальна місія Великобританії, - зазначив заступник глави МЗС.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі ракети найманців Путіна полетіли на голови мирних мешканців

Як повідомляв портал Знай.ua, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях

Також Знай.ua писав, скупований Крим страждає від нестачі питної води