Нова інтерпретація фрески Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря" з темношкірим Ісусом Христом з'явилася на вівтарі Сент-Олбанського собору в англійському графстві Хартфордшир як знак солідарності з рухом Black Lives Matter.

Картину на вівтарі погодився розмістити настоятель собору. Про це пише газета Daily Mail.

"Церква не перебуває на такій твердій позиції, щоб проповідувати іншим про расову або яку-небудь ще справедливість… Життя темношкірих мають значення, тому ми перетворили наш Вівтар Вигнаних на місце для роздумів і молитов, поставивши у самий центр вівтарну картину, написану Лорною", - розповів святий отець.

Сент-Олбанський собор в Англії, фото Бена Роу
Сент-Олбанський собор в Англії, фото Бена Роу

Раніше стало відомо, що архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі закликав Англіканську церкву переглянути зображення Христа як білої людини. Картину написала в 2009 році художниця Лорна Мей Водсворт. Христа вона писала з темношкірого жителя Ямайки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Таємна вечеря" з темношкірим Христом, Лорна Мей Водсворт
"Таємна вечеря" з темношкірим Христом, Лорна Мей Водсворт

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, світ побачив золотий наряд монгольської принцеси XIII століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Антарктиді дослідники виявили яйце гігантської рептилії.

Також портал Знай.uа писав, що археологи під час розкопок у королівському замку Нови-Сонч виявили під шаром паперу іржаву скриню зі срібними вазами, кубками, столовими приладами з Польщі та Австрії.