Влітку, під час відпусток і спеки, так і хочеться до моря. Проте цього року більшість українців змінюють свої плани через карантинні обмеження. Але це не означає, що треба сидіти вдома! П’ять крутих місць на півдні України, які обов’язково сподобаються кожному.
1. Біосферний заповідник “Асканія-Нова” імені Ф. Е. Фальц-Фейна.
У складі заповідника дендрологічний парк загальнодержавного значення, зоопарк, колекція тварин якого є національним надбанням України.
2. Олешківські піски.
Одна з найбільших пустель у Європі, а також національний природний парк. Туристів приваблюють красиві пейзажі, піщані гори та незвичайний ландшафт.

Олешківські піски, Wikimedia Commons
Олешківські піски, Wikimedia Commons

3.Острів Джарилгач поблизу Скадовська.
Найбільший острів в Україні та Чорному морі взагалі. Спокій, море, можливість відчути себе подалі від цивілізації на окремому острові. Відоме місце також своїми лікувальними грязями та солоними озерами.

Відпочинок на природі, Фото з відкритих джерел
Відпочинок на природі, Фото з відкритих джерел

4. Кінбурнська коса.
Коса є частиною Чорноморського біосферного заповідника. З одного боку вона омивається морською водою, з іншого - прісними водами Дніпра. Тут можна не лише відпочити, а й подивитись, як видобувають сіль, побачити залишки турецької фортеці, поспостерігати за птахами та дельфінами.

Кінбурнська коса, скрін з відео
Кінбурнська коса, скрін з відео

5. Актово.
У селі та околицях знаходяться рукотворний Трикратський ліс і три каньйони: Петропавлівський, Актовський і Арбузинський. Це красиві гранітні скелі, що сформувалися близько 2 мільярдів років тому! Поруч знаходиться Мигія — центр рафтингу на Південному Бузі.
Чудові відкриття і подорожі можна влаштувати й в Україні! Нехай і не в далеку далечінь. Навіть на вихідні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чотири курортні країни відкривають кордони для туристів — де зможуть відпочити українці влітку.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробирались до Європи під покровом ночі — на кордоні з Польщею затримано групу нелегальних мігрантів

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня.