Якова Смолія відправлено у відставку з поста глави Нацбанку України.

У п'ятницю, 3 липня, Верховна Рада України підтримала відставку глави Національного банку України Якова Смолія. "За" проголосували 286 депутатів.

голосування нардепів, скрін з відео
голосування нардепів, скрін з відео

Клопотання про звільнення президент Володимир Зеленський вніс до парламенту 2 липня. Сам Смолій ще раз поскаржився на політичний тиск з трибуни і зазначив, що від нього вимагали короткострокових рішень, які б зашкодили б Україні.

Зараз потенційно українська економіка може увійти в переломний період. Але все залежить від політики, яку команда Зеленського збирається вибрати щодо НБУ: або продовження валютних спекуляцій, або перезавантаження фінансування економіки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій написав і подав президенту України заяву про звільнення за власним бажанням. Він зазначив, що впродовж тривалого часу "на Національний банк здійснюється системний політичний тиск" і це робить неможливим виконання ним, як головою, покладених на нього обов'язків керівництва діяльністю.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Софія Федина, Ірина Геращенко, Тарас Березовець відреагували на відставку Якова Смолія

Також Знай.ua писав, у Зеленського дали коментар стосовно звільнення голови Нацбанку Якова Смолія