При розкопках ранньохристиянського некрополя у французькому місті Отені група археологів знайшла герметичну домовину зі свинцю віком приблизно у 1500 років. Хто похований у ньому наразі вченим невідомо, однак, відкрити його планують. Археологи мають значні очікування щодо знахідки, оскільки тіло та ритуальні предмети могли дуже добре зберегтися за умови відсутності доступу повітря.

Джерело: публікація на сайті Національного інституту превентивних археологічних досліджень (Inrap).

На місці Отена раніше було римське місто Августунум. Тут знаходиться одна з найдавніших у Франції ранньохристиянських церков Сен-П'єр, поруч з якою раніше був знайдений некрополь, який активно використовувався з середини III століття до V століття.

Поховання здійснено з подвійною труну. Зовнішня частина вирізана в камені, а всередину поміщений свинцевий короб. Попереднє обстеження показало, що саркофаг є повітронепроникним.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Відзначається, що в цій частині Франції дуже рідко зустрічаються свинцеві саркофаги. На цей час в Отені знайдено менш як десять таких поховань. Куди більш розповсюдженими були домовини з дерева і пісковика.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи у Києві розкопали унікальний дохристиянський некрополь.

Як повідомляв портал Знай.ua, Китайські археологи відкопали золоті копита.

Також Знай.ua писав, Скелети, звалені в купу: археологи в окупованому Криму наткнулися на моторошне поховання.