Літо - пора веселитися і радіти життю. Чи не спроста найбільш радісне свято найтеплішоъ пори року припадає на липень - місяць, коли спека досягає свого піку.

Багато хто скаже, що в 2020 році, коли планета в буквальному сенсі зупинилася, не варто приділяти увагу старовинним свят, але це не так.

Незважаючи на те, що цього літа дійсно не можна збиратися великими натовпами, щоб не підвищувати ризик зараження коронавірусом, ви можете відзначити цей день і привітати рідних і близьких.

Спеціально для того, щоб ви і ваші знайомі і рідні, добре відзначили Івана Купала в 2020 році, ми підібрали для вас найкращі привітання з Іваном Купала в 2020 році в прозі.

День Івана Купала: історія і традиції свята

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Улюблене свято літа - найдавніше торжество в слов'янській традиції. Достеменно відомо, що ритуали, які можна порівняти з тими, що на Івана Купала проводимо і ми, виконувалися на землі сучасної України понад півтори тисячі років тому.

Язичницька назва свята так і не дійшла до наших днів, а свою нинішню назву свято отримало лише на початку минулого тисячоліття, вже після того, як на Київській Русі поширилося християнство.

У язичницької традиції свято присвячувався силам природи і порятунку від негативного впливу злих духів і різної нечисті. Саме з тих часів повелося збирати трави і квіти в купальську ніч, а також додавати їх в різні еліксири і зілля, які за повір'ями повинні були зцілювати різні хвороби, надавати молодості і краси.

У християнстві день Івана Купала пов'язують з фігурою Іоанна Хрестителя і його ролі в хрещенні Христа. У цей день прийнято ходити до церкви і просити святого про заступництво, молячись у його іконі про здоров'я і щастя для рідних і близьких.

У народі Івана Купала люблять за його обрядовість. На це свято прийнято веселитися, не спати всю ніч, палити багаття і стрибати через нього, тим самим намагаючись врятувати себе від впливу нечисті. Дівчата плетуть вінки і пускають їх по річці, таким чином гадаючи, коли вони вийдуть заміж.

У цей день прийнято особливу увагу приділяти снам і прикметам, які згідно з переказами, можуть підказати про те, як буде розвиватися ваше майбутнє.

Поздравление с днем Ивана Купала: красивые слова и проза

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

В день Ивана Купала от души пожелать хочу щедрости судьбы и пышности природы, чистой воды и яркого огня, душевного исцеления и бодрости тела, доброй удачи и благополучия на жизненном пути.

***

На праздник Ивана Купала пожелать хочу счастливой жизни и блага в доме, добрых надежд и светлой любви, великой радости и верной удачи, крепкого здоровья и хороших людей на пути, высокого достатка и несомненного везения.

***

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

Поздравляю с праздником Ивана Купала и от души хочу пожелать здравствовать, процветать, любить, мечтать, надеяться, верить, прошлое вспоминать с улыбкой, в будущее смотреть с оптимизмом, а в ближайшем настоящем обязательно найти свой цветущий папоротник, который подарит тебе счастье, мир, покой и радость.

***

Поздравляю с праздником Ивана Купала. Пусть говорят, что найти цветущий папоротник невозможно, ведь такого не бывает, но я желаю, чтобы в твоём сердце всегда, а не только сегодня, цвёл ярко и красиво папоротник счастья и любви. Пусть сегодня сбудутся все добрые надежды и путь к мечтам укажут жгучие костры.

***

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

Сегодня наши предки праздновали Ивана Купала, это та ночь, когда все зло остается по другую сторону костра. Пусть же так и будет в жизни каждого из нас, пусть цветок папоротника найдет каждый, кому нужно чудо. И пусть впереди ждет только счастье и радость, а горести будут сожжены в ярком пламени.

***

В праздник Ивана Купала от души желаю светлой радости души и искренней любви, доброго блага и счастливых мгновений жизни, невероятных чудес и волшебной удачи, красивой сказки жизни и великих событий.

***

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

Поздравляю с праздником Ивана Купала. Желаю на своём пути найти свой цветущий папоротник, которой и твоё сердце заставит расцвести лепестками счастья и любви. Пусть на твоём пути встречаются добрые люди, пусть в этот день с тобой случится настоящее чудо и не одно! Здоровья, благодати и радости.

***

В праздник Ивана Купала от чистого сердца хочу пожелать, чтобы твоё сердце билось в ритме счастья, чтобы любовь окутала тебя с ног до головы, как туман поутру реку, чтобы звонким хороводом вокруг тебя кружилась удача и успех, чтобы душа твоя была полна восторга, а тело — бодрости и здоровья.

***

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

С праздником Ивана Купала. Желаю зажечь в своём сердце огонёк доброй надежды, желаю оставить все печали позади, желаю обрести в этот таинственный вечер невероятную силу любви и веры в то, что тебя ждёт большая удача.

Привітання україньскою

Івана Купала: джерело: YouTube
Івана Купала: джерело: YouTube

Привітання з святом Івана Купала у прозі Нехай у кожної дівчини в той загадковий святковий вечір трапиться щось незвичайне, магічне. Нехай поруч виявиться така людина, яка буде підтримувати в будь-якій ситуації, буде приносити гарний настрій, удачу і любов. Вітаємо зі святом Івана Купала!

***

Чутки про це незвичайне свято розійшлися на весь світ. В цей теплий літній день існують самі чудові традиції. Дивитися на тінь вінка, який пливе за течією річки, радіти приходу літа і тріску багаття - це незвичайне свято, і є в ньому щось таємниче, якийсь зв'язок з природою. Навряд чи весь інший світ зрозуміє, навіщо стрибати через вогнище, ризикуючи здоров'ям, вести пошуки неіснуючої квітки і для чого потрібні нічні купання. Але ж ми знаємо, в чому краса цього свята. Будемо любити, і вірити в казку! Зі святом Івана Купали!

***

Що може об'єднувати траву, вогонь і воду? У цей дивовижний день люди намагаються знайти дорогу в світ духів, адже наше життя має зв'язок з іншим світом, який невидимий для нас. Але в цей день стіна між цими світами пропадає. Хочемо побажати світлих і казкових відчуттів! Вітаємо зі святом!

***

Шановні друзі! Нехай це саме чарівне і запальне свято Івана Купали принесе вам трохи чарівництва в ваше життя. Ставайте в дружний хоровод, і нехай священний вогонь очистить ваше життя від усього злого і непотрібного. Шукайте свою чарівну квітку любові. Зі святом вас!