Служба безпеки затримала в Києві громадянина України, який займався керівниками самопроголошеної "ДНР". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України затримала в Києві громадянина К., який протягом 2014-2020 років здійснював функції одного з "кураторів" керівників так званої ДНР по лінії Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних Сил РФ (ГРУ РФ)", - повідомили силовики.

Згідно з інформацією, як позаштатний представник російських спецслужб затриманий брав активну участь у створенні розвідувального управління "ДНР" та інших її підрозділів.

Зраднику інкримінується вчинення злочину за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

"В розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов К., що розкривають деталі міжвідомчих воєн між ГРУ і ФСБ за контроль над "керівниками" терористичної організації "ДНР", – вказується в повідомленні Служби безпеки.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фігурантів записів згадують прізвища директора ФСБ Олександра Бортникова та його заступників Андрія Бурлаки та Сергія Смирнова, помічника Президента РФ Владислава Суркова, керівників ДНР Олександра Захарченка, Олександра Бородая та ін.

Також оприлюднено розмови К. з генерал-майором ГРУ Сергієм Дубинським (позивний "Похмурий") і Леонідом Харченком (позивний "Кріт"), які оголошені в міжнародний розшук у справі MH17.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ викрила та припинила протиправну діяльність групи, учасники якої виготовляли для бойовиків "ДНР" підроблені дипломи про вищу освіту.

Як повідомляв портал Знай.uа, податківець з Хмельницького продав Україну бойовикам Путіна за рублі.

Також портал Знай.uа писав, що, за даними ВМС, Росія планує атакувати Україну військами з анексованого Криму.